Τα ΚΤΕΟ στην καθημερινοτητα μας..

Pin It

Γιατί χρειάζονται τα ΚΤΕΟ στην καθημερινότητα μας;

Τα ΚΤΕΟ υπάρχουν για να ελέγχουν τα οχήματα μας με πρωταρχικό στόχο την διαπίστωση της καταλληλόλητάς του κάθε οχήματος να κινείται στο οδικό μας δίκτυο με ασφάλεια. Στόχος είναι να συμβάλλουμε όλοι στην οδική ασφάλεια της χώρας μας και να μεταδώσουμε το συναίσθημα της ευθύνης και της ασφάλειας στις επόμενες γενιές.

Τι σημαίνουν τα αρχικά ΚΤΕΟ;

Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων

Τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ είναι ισότιμα με τα δημόσια;

Ναι, τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ έχουν την ίδια ισχύ με αυτή του δημοσίου.

Την προηγούμενη φορά έβγαλα το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου σε δημόσιο ΚΤΕΟ, μπορώ για τον επόμενο έλεγχο να πάω σε ιδιωτικό;

Μπορείτε να περάσετε το όχημά σας σε οποιοδήποτε ΚΤΕΟ θέλετε ανεξαρτήτως το που περάσατε την προηγούμενη φορά (π.χ. άλλο Ιδιωτικό ή Δημόσιο ΚΤΕΟ).

Έχω περάσει Tεχνικό ‘Eλεγχο σε ένα ΙΚΤΕΟ και δεν έμεινα ευχαριστημένος. Μπορώ να το περάσω σε διαφορετικό ΚΤΕΟ; O Νόμος το επιτρέπει;

Φυσικά και μπορείτε. Ο ιδιωτικός τομέας στην παροχή υπηρεσιών των ιδιωτικών ΚΤΕΟ, δημιουργήθηκε για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη οπότε είστε ελεύθερος να επιλέξετε με γνώμονα την τιμή ή την καλύτερη εξυπηρέτηση που θα βρείτε.

Το όχημα μου δεν πέρασε τον Τεχνικό Έλεγχο και έχω πάρει προθεσμία 20 ημέρες για να το φέρω για επανέλεγχο. αφού επισκευάσω τις ελλείψεις όμως θα λείπω εκτός του νομού που διαμένω, τι κάνω;

Ακόμα και για τον επανέλεγχο του οχήματος σας μπορείτε να πάτε σε οποιοδήποτε ΚΤΕΟ δημόσιο η ιδιωτικό θέλετε. όλα τα ΚΤΕΟ έχουν σύστημα μηχανογράφησης συνδεδεμένο με το υπουργείο μεταφορών, οπότε και πάλι σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε εσείς το ΚΤΕΟ που επιθυμείτε για τον Τεχνικό Έλεγχο του οχήματος σας.

Μπορεί να φέρει το όχημα κάποιος άλλος αν δε μπορεί ο ιδιοκτήτης;

Οποιοσδήποτε μπορεί να φέρει το όχημα για ΚΤΕΟ η για οποιαδήποτε υπηρεσία μας, δε χρειάζεται να είναι ο ιδιοκτήτης. Χρειάζεται όμως να έχει μαζί του κάποιο έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα).

Καθυστέρησα να φέρω το όχημα μου για έλεγχο και ξέρω ότι έχω πρόστιμο, που μπορώ να το πληρώσω;

Τα πρόστιμα καταβάλλονται στα ΚΤΕΟ με τη μορφή ηλεκτρονικών παραβόλων (e-παράβολα) υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου μέσω του taxis. Στο ΚΤΕΟ Κυκλάδων τα παράβολα αυτά θα σας τα εκδώσουμε εμείς χωρίς να επιβαρυνθείτε με επιπλέον διαχειριστικό κόστος.